superior

Destinacions

Lloret de Mar vol un pla de reconversió

Ja fa temps que des de Lloret de Mar es treballa per canviar la imatge que vincula aquesta destinació amb un turisme de masses de poca qualitat. Un dels propers reptes és aconseguir un dels Plans de Reconversió de Destinacions Turístiques Madures que impulsa el govern espanyol.

Per aconseguir aquest objectiu l’Ajuntament de Lloret de Mar ha signat un protocol de col•laboració amb la Generalitat de Catalunya “per tal d’impulsar la realització d’un projecte de requalificació integral de la destinació i la Costa Brava Sud amb el suport i la participació del sector privat de la zona”.

D’obtenir aquest pla de Reconversió, Lloret se sumaria als tres primers municipis que formen part d’aquest programa: Platja de Palma (Balears), Costa del Sol Occidental (Andalusia) i Sant Bartolomé de Tirajana (Canàries).

El procés de transformació d’una destinació madura

Lloret de Mar és la primera destinació de costa de Catalunya en nombre de places i pernoctacions en establiments hotelers i la 5a d’Espanya. Segons les dades de l’Egatur la despesa total dels viatgers a Lloret de Mar s’estima en 430 milions d’euros anuals.

En els darrers anys l’Ajuntament, les administracions i els sectors empresarials de Lloret de Mar han portat a terme un procés de planificació turística iniciant polítiques de millores de la qualitat i una aposta per la transformació i revalorització de l’entorn i els recursos naturals i patrimonials.

L’objectiu d’aquesta nova política turística, segons els seus responsables, és millorar la competitivitat davant les noves destinacions emergents, definir noves estratègies i models de gestió turística i reposicionar-se als mercats internacionals.

L’estratègia de futur es basa en una diversificació de l’oferta turística i una especialització en productes i segments de mercat, com ara els negocis, el turisme esportiu i el gastronòmic, sense deixar de banda el seu principal atractiu, les platges.

Back to top button