superior

DestinacionsEmpreses

Els atractius turístics fan balanç

L’any 2013, la Ruta del Císter va atreure gairebé 200.000 visitants, el Cremallera de Montserrat supera el milió de viatgers i la Sagrada Família, per contra, va registrar menys visitants.

La Ruta del Císter va atreure l’any passat un 3 % més de visitants que el 2012. Per monestirs, Santes Creus i Poblet augmenten un 2 i un 7 %, respectivament, i Vallbona de les Monges cau un 15 %, descens que es podría explicar al fet que només ha estat obert els caps de setmana, festius i els mesos d’estiu.

En el cas del Cremallera de Montserrat ha superat la xifra d’un milió de passatgers i registra els millors resultats dels seus deu anys d’història. FGC ha anunciat que estan estudiant la possibilitat d’incorporar dos nous combois.

L’any passat no va anar tant bé per a un dels emblemes de Barcelona. La Sagrada Família ha registrat 3.176.970 visitants el 2013, un 1,74% menys que l’any anterior.

Pel que fa a la procedència dels visitants, gairebé el 60% són europeus, especialment alemanys, anglesos, italians i francesos. També destaca un 14,5% de visitants procedents dels Estats Units i el Canadà, un 5,4% de japonesos, un 2,4% de xinesos, i un 1,7% de turistes russos. En el cas dels visitants de l’Estat, el 3,3% van ser catalans i més d’un 10% va correspondre a públic d’altres comunitats.

Articles relacionats

Back to top button