superior

DestinacionsServeis

La diversitat d’oferta enoturística: fortalesa o debilitat?

La diversitat de territoris, paisatges i vi que tenen les destinacions i molt especialment Catalunya és pot considerar una fortalesa, però al mateix temps esdevé una debilitat alhora de dirigir-se a un consumidor que cada cop està més “infoxicat”. Aquesta seria una de les conclusions apuntades durant la primera Vi-trobada 2.0 impulsada per Ocio Vital en el seu desè aniversari.

“El consumidor sap molt bé el que vol,  distingeix  perfectament la qualitat i el bon  servei, no se’l por menystenir amb un producte que no assoleixis les seves expectatives”, han afirmat els assistents a la trobada que ha tingut lloc a Barcelona. També han reconegut que la clau de l’èxit per a les empreses enoturístiques i els seus professionals és “estimar el que fas i estimar a qui ve a conèixer el que fas”, per això reclamen que les persones que fan de guia a les visites han de saber de vins i de turisme per adaptar-se a les expectatives del turista.

De les aportacions al debat obert entre els professionals i amants del vi també es desprèn la necessitat d’una campanya de comunicació per mostrar una proposta unitària de Catalunya com un país de vins. Aquesta creació de marca no va en contra de les singularitats territorials però els consumidors han de veure una proposta única i enriquidora. Finalment s’ha anotat que en el món de l’enoturisme “els negocis sostenibles només poden estar orientats al consumidor”.

Articles relacionats

Back to top button