superior

DestinacionsFormació

Atenció a les noves tarifes de la taxa turística catalana

Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya incorporen un increment de la taxa turística. Els imports tornen a pujar una vegada més i en el cas de la ciutat de Barcelona l’impost turístic entra en una nova fase i podria multiplicar-se per 2 o per 3.

En el redactat dels pressupostos han incorporat el recàrrec que demanava l’Ajuntament de Barcelona. En el cas de la Generalitat la previsió és ingressar uns 21 milions més per aquest impost, al marge del que pugui ingressar de més la ciutat de Barcelona.

La capital catalana podrà fer una ordenança municipal per fer un recàrrec sobre les tarifes generals de la taxa turística que regeix per a la resta de Catalunya. Aquest recàrrec, que se sumarà a la tarifa general, té fixat un import màxim de 4 euros.

La justificació per l’increment és que la ciutat es posa al mateix nivell impositiu que altres ciutats europees i del món que també apliquen taxes turístiques. El resultat serà un impost en estades en establiments turístics que està a punt de disparar-se tan bon punt s’aprovin els nous pressupostos. En aquell moment Barcelona ja tindrà capacitat per aplicar el seu recàrrec de fins a 4 euros. Ara per ara es desconeix quin seria però aplicant els topalls màxims que els permetria aquesta llei pressupostària les tarifes podrien arribar a ser les següents:

Els hotels de 5 estrelles podrien cobrar 7,50€ per nit (ara són 2,25€), els de 4 estrelles 5,70€ (ara són1,10€), habitatges d’ús turístic 6,25€ (ara són 2,25€), creuers 7€ (ara són 2,25€) i la resta d’establiments 5 euros (ara està en 0,50€).

Com queda la taxa turística en la resta d’establiments de Catalunya?

Hotels 5 estrelles gran luxe 3,50€

Hotels 4 estrelles 1,20€

Habitatges d’ús turístic 1€

Resta d’establiments 0,60€

Creuers +12 hores 3€

Creuers -12 hores 1€

Articles relacionats

Back to top button