Estudis-antics

Més viatges de negocis, més exportació

Com més viatges de negocis realitzen les empreses espanyoles, més creix l’exportació. Això es desprèn de l’estudi que Gebta, el grup d’agències especialitzades en viatges corporatius, ha presentat en la seva convenció anual celebrada a La Corunya.

Els resultats de l’estudi conclouen que existeix una correlació directa entre la inversió en viatges de negoci i l’evolució de les exportacions, és a dir, que les exportacions creixen en proporció als viatges de negocis realitzats per les empreses espanyoles. Així, un euro invertit per una empresa espanyola en viatge corporatiu internacional li suposa una mitjana de 118,94 euros d’exportació.

L’estudi s’ha realitzat sobre la base d’una comparativa de l’evolució percentual de la facturació i de l’emissió de bitllets aeris internacionals corporatius de les agències de viatge i l’evolució de les exportacions espanyoles, durant el període 2007-2010.

Gebta considera que els resultats d’aquest estudi són “un descobriment molt rellevant i estratègic”, ja que també trenquen amb la idea que una caiguda de les vendes de bitllets no afectaria a les exportacions fins al cap d’uns mesos. L’estudi evidencia que una caiguda de viatges comportaria uns efectes molt immediats i, d’acord amb els indicadors d’Oxford Economics, al cap d’un any els efectes encara serien molt superiors.

En aquest sentit, Gebta creu que aquesta correlació hauria d’ésser analitzada detingudament per tota la cadena de valor dels viatges corporatius –sector, institucions, i Administració-, ja que, en un context de crisi, el viatge d’empresa apareix com a instrument estratègic que dinamitza els negocis de les corporacions.

Articles relacionats

Back to top button