superior

Mercats

Pressió sobre els turistes que estafen els hotels amb falses intoxicacions

La Policia Nacional ha iniciat una operació per tal d’identificar els turistes estrangers que estan denunciant als hotels balears per falses intoxicacions alimentàries.

Més de 70 despatxos d’advocats britànics estan tramitant denúncies falses de clients per tal de rebre indemnitzacions dels hotels on passen les vacances. La policia ja ha identificat a 800 turistes als quals investiga per estafa. Consideren que aquests despatxos, utilitzant les lleis britàniques, han generat un tramat que els converteix presumptament en una organització criminal.

El sector turístic espanyol que ofereix el règim de ‘tot inclòs’ fa temps que està tenint perjudicis econòmics per aquestes estafes. Els operadors descomptaven als establiments els imports de les reclamacions dels seus clients en denunciar els problemes estomacals. A banda, els hotels han estat fent front a costes judicials per defensar-se de les acusacions. Algunes fonts calculen que la pèrdua podria arribar als 60 milions d’euros.

Al Regne Unit també han començat a posar límit a aquestes pràctiques. Recentment una parella ha estat condemnada a fins a 15 mesos de presó per estafar a un hotel amb una falsa intoxicació. Amb aquesta primera sentència s’espera que altres denunciats comencin a retirar les falses reclamacions.

Articles relacionats

Back to top button