superior

Mercats

Grècia ja té a punt el seu impost turístic

L’1 de gener de 2018 entra en vigor el nou impost turístic grec que es cobrarà als hotels, l’import del qual dependrà de la categoria de l’establiment.

Els visitants de Grècia hauran d’abonar a la seva arribada a l’allotjament un impost que oscil·la entre els 0,50 € i els 4 € per nit. En hotels d’una o dues estrelles seran 0,50 €, en hotels de tres estrelles 1,50 €, els de quatre 3 € i els de cinc estrelles 4 €.

La necessitat del govern grec en aconseguir ingressos fiscals extra li han forçat a gravar una de les seves industries més potents, la turística. Aquest any 2017 podrien arribar a Grècia una xifra rècord de turistes, 30 milions, dos més que l’any passat. La recuperació del turisme s’està convertint en un suport econòmic per al país. El 2016, amb 28 milions de turistes ja es va produir un rècord i aquest any ho superarà. Imposar un impost ara sembla assumible per al sector.

Les dades del primer semestre d’aquest exercici indiquen que creixen els turistes a un ritme del 6,6% i, en aquest mateix període, l’augment dels ingressos és encara superior, del 7,1%.

Articles relacionats

Back to top button