superior

Empreses

Ja s’ha signat el conveni col·lectiu de l’hostaleria de Catalunya

Estava pendent la rubrica el preacord del conveni Interprovincial d’Hostaleria de Catalunya al qual van arribar la patronal i el sindicat UGT.

Finalment, no s’ha sumat CCOO, segon sindicat majoritari en el sector, que com explicàvem fa dues setmanes a Comunicatur estaven rumiant-se si secundar-ho i al final s’ha desmarcat. El conveni cobreix als més de 200.000 treballadors del sector independentment del número d’empleats de l’empresa, tinguin comitè d’empresa o delegats.

El sector ha patit dos anys molts durs a causa de la pandèmia i els ERTOs. Aquest conveni proporcionarà -segons estimacions sindicals- un increment d’entorn a 50 euros/mes durant el 2022 (4%), per al 2023 d’un 3% i per a l’any 2024 el 2%.

La UGT de Catalunya que sí l’ha signat afirma que amb el conveni “es guanya en condicions de treball i es recuperen drets per a les persones treballadores del sector, així com la cobertura a col·lectius dels treballadors i treballadores que es trobaven en buits legals”.

El conveni no inclou una clàusula de revisió salarial, però la UGT el defensa dient que “durant la vigència del conveni es garanteix un 9 % d’increment en conjunt i, per tant, també es garanteix les previsions actuals d’IPC per als darrers anys de vigència”.

Detalls de les cobertures del conveni en la informació de Comunicatur del passat 13 de setembre.

El nou conveni d’hostaleria de Catalunya 2022-2024, a prop de l’acord

Articles relacionats

Back to top button