superior

Organismes / Política turística

“Països que van apujar l’IVA en turisme l’han baixat a una taxa hiper reduïda”

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics, (CEHAT) també s’ha mostrat preocupada davant una possible pujada de l’IVA en l’allotjament i la restauració. Recorda que 22 dels 27 estats membres de la Unió Europea apliquen una tarifa reduïda i que competidors directes mediterranis, com França o les Illes Gregues han rebaixat l’IVA aquest estiu.

A més, CEHAT argumenta la situació que travessa el sector amb la caiguda de la rendibilitat en tots els allotjaments turístics, "que han hagut de reduir preus per a plantar cara a l’actual crisi econòmica".

CEHAT va recordar casos com els de Suïssa, Irlanda, Holanda o Islàndia, "que van augmentar l’IVA de l’allotjament en els últims anys i tots ells han tornat a baixar-lo, alguns a una taxa hiper reduïda".

En aquest sentit, CEHAT ha exposat als Ministeris d’Economia i d’Indústria, Turisme i Comerç la situació d’altres països i considera que una pujada "afectaria negativament a la competitivitat del sector" en relació amb altres destinacions turístiques./Ag EP

Back to top button