superior

Organismes / Política turística

La fita, superar els 16 milions de turistes estrangers a Catalunya

Catalunya espera augmentar un 10% el nombre de turistes estrangers aquest 2013 i superar els 16 milions. El conseller de Turisme català, Felip Puig, ha previst tancar l’exercici amb un nou rècord de visitants però sobretot d’ingressos. Per a Puig, Catalunya és una de les 5 destinacions més importants del món.

Segons el conseller, el mercat francès, molt important pel sector català, comença a donar signes de estar afectat per la crisi i per això aposta per obrir-se a nous mercats i consolidar d’altres més tradicionals. “Cada vegada hi ha més milions de persones que volen viatjar i a Catalunya ens volem posicionar”, diu.

El conseller ha subratllat el paper de les empreses del sector turístic català de qui ha dit que “si estem entre les 5 potències mundials és gràcies al seu esforç”. Però ha volgut aclarir que “per un país com el nostre el més important no és ser els primers una vegada en turisme sinó mantenir-nos i augmentar els ingressos”.

Felip Puig ha declarat que “si som tan atractius no és només pels nostres recursos naturals, també pels nostres valors, som un país acollidor i integrador”. Preguntat per l’efecte que pot tenir sobre la imatge de Catalunya el procés polític sobiranista que s’està vivint, Puig ha comentat que “malgrat el debat polític intens que hi ha aquest debat no ha afectat a l’economia, les exportacions i el turisme creixen”.

[HOME]

Back to top button