superior

Rural

Prop de la meitat dels catalans que faran turisme rural aquest estiu es quedarà a Catalunya

Les comarques gironines són les preferides, especialment l’Alt Empordà, seguides de les lleidatanes, sobretot el Pallars Sobirà, la Cerdanya i la Val d’Aran, i les barcelonines.

Segons una enquesta de pronòstic de la Diputació de Barcelona, un 22% dels catalans farà turisme rural aquest estiu 2013, especialment els residents a la ciutat de Barcelona, seguits dels que viuen a la regió metropolitana.

Gairebé la meitat (48,8%) dels que faran turisme rural aquest estiu afirma que anirà a algun punt del territori català i prop d’un terç (32,8%) es decanta per algun altre indret de l’Estat. Un 15,4% tria l’estranger per fer aquest tipus de turisme.

Les comarques favorites són les gironines (33,6%), les lleidatanes (23,8%), i les barcelonines (12,4%). A l’Estat espanyol, el 58,5% esmenta alguna comunitat del nord d’Espanya: Aragó (17,6%), Galícia (11,4%) i Castella i Lleó (9,6%), entre d’altres, i una quarta part, algunes del sud.

Entre els que no tenen intenció de fer turisme rural, un terç al•lega motius econòmics (30,2%) i un 15,8% diu que no fa vacances, perquè treballa, estudia o té altres obligacions. En canvi, un 29,3% diu que té pensada una altra destinació per aquest estiu i un 9,4% que no li agrada aquest tipus de turisme.

[HOME]

Back to top button