superior

Destinacions

Precinte immediat pels habitatges turístics il·legals a Balears

Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera podran aplicar mesures cautelars de tancament

La nova llei de turisme de les Illes Balears habilitarà l’administració local perquè pugui precintar sense dilació els apartaments i habitatges que actuïn com a allotjament turístic sense llicència.

El nou conseller de Turisme, Jaume Bauzá, ha explicat que les dues lluites que entaularà seran contra l’intrusisme i l’oferta il·legal i contra el turisme incívic i de borratxera. Per això, la nova llei oferirà les eines als consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera perquè puguin combatre’ls.

La futura llei contemplarà l’opció de clausurar un habitatge de manera cautelar si no compta amb llicència. Aquesta opció permetria a l’administració actuar immediatament traient del mercat aquell lloguer turístic fins que finalitzin els procediments i recursos administratius i judicials que determinaran que passa amb l’habitatge turístic.

Jaume Bauzà ha concretat que la normativa establirà un marc d’actuació que permetrà precintar un pis de lloguer turístic il·legal però que la inspecció i detecció d’aquests habitatges aniran a càrrec dels consells. L’efectivitat de la nova llei, doncs, dependrà de la capacitat que tingui l’administració local a perseguir aquesta oferta.

Encara no se sap quan s’aprovarà tot plegat, però forma part del propòsit del nou Govern balear resultant de les recents eleccions autonòmiques. Pel que es desprèn de les declaracions del conseller, l’executiu mantindrà l’actual moratòria de places turístiques fins que s’aprovi la nova llei.

Articles relacionats

Back to top button