superior

DestinacionsEstudis

Andorra congela les llicències de pisos turístics

El cap de Govern del Principat d’Andorra, Xavier Espot, ha anunciat que suspendrà durant dos anys la concessió de permisos per a nous habitatges turístics. La intenció del Govern és elaborar un estudi que determini el sostre d’allotjament turístic que pot absorbir el país.

Aquesta mesura està motivada per la falta d’oferta de lloguer d’habitatge residencial. Durant dos anys quedaran bloquejades les llicències i començarà l’anàlisi parròquia a parròquia (municipi a municipi) per conèixer la capacitat màxima de turisme i les previsions de creixement de població. Establirà quins seran els nous requisits necessaris per poder legalitzar un habitatge destinat al turisme.

La problemàtica del lloguer residencial és una de les principals preocupacions d’Espot i considera que la proliferació d’apartaments turístics ha anat en detriment del lloguer convencional. En aquest sentit, el cap de Govern ja ha dit que destinarà prop de 20 milions d’euros per facilitar el lloguer. Ha anunciat 8 milions per llogar pisos buits i redirigir-los a lloguer assequible i 11 milions més per fer una comprar d’habitatges que també anirien per al lloguer públic.

En la moratòria de llicències turístiques no quedaran incloses las vivendes unifamiliars, la mesura afectarà només als pisos.

Articles relacionats

Back to top button