superior

abajo

Destinacions

La Catalunya jueva com a reclam turístic

El mes d’octubre es publicarà una guia turística al voltant de la presència del judaisme a Catalunya al llarg de la història que s’editarà en català, anglès i hebreu.

Durant una missió institucional i empresarial catalana a Israel s’ha conegut la intenció de la Generalitat d’editar aquesta guia que pretén potenciar el turisme religiós. Turisme treballa actualment en la senyalització del llegat històric jueu a Catalunya. A través de diversos itineraris culturals es recuperaran i donaran a conèixer els camins de la història jueva.

“Els camins de Sefarat” és el projecte de dinamització dels call jueus de Girona, Barcelona, Besalú i Tortosa. En aquest context la nova publicació proposarà quatre itineraris per Catalunya i explica els costums, la influència social i cultural o com la comunitat jueva estava especialitzada en diferents àmbits en funció de la zona, a Barcelona els comerciants, a Girona grans savis i a Besalú metges…

Els quatre itineraris culturals per conèixer la riquesa del llegat del poble jueu a Catalunya s’estructuren així: Arqueologia, urbanisme, art i cultura per Girona, Besalú i altres municipis de la zona; La ruta del comerç, per Vic i Puigcerdà; Restes materials de la presència jueva per Barcelona i Montblanc; i un quart itinerari, Des de la grandesa patrimonial de la Tarraco romana fins a les modernes instal·lacions dels cellers de Capçanes.

Back to top button