Centenari de la Costa Brava

El Patronat de Turisme de la Diputació de Girona ha presentat el logotip commemoratiu i el calendari d’activitats de celebració del centenari de la marca Costa Brava. El tret de sortida serà el 12 de setembre als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell.

Va ser justament aquell dia de l’any 1908 quan Ferran Agulló va utilitzar en un article el terme Costa Brava per referir-se al litoral de Girona (entre Portbou i el riu Tordera a Blanes). Cent anys després el Patronat de Turisme vol aprofitar la celebració per impulsar la marca en els mercats emissors i per això ha dissenyat un pla d’activitats pressupostats amb 4,8 milions d’euros.

Francesc López, que ha estat fins fa poc gerent del Patronat de Turisme de la Costa Brava, és el comissari del Centenari. Els actes planificats comprèn concerts de música i exposicions i un gran acte lúdic especial el 23 de juny de 2009 a la Ciutadella de Roses. Altres manifestacions culturals com els festivals de Porta Ferrada o de Torroella de Montgrí dedicaran actuacions al centenari.

Altres iniciatives incloses en aquesta celebració són les creacions de la Ruta del Centenari i del Menú gastronòmic del Centenari. A més es reeditarà una actualització de la Guia de la Costa Brava de Josep Pla.

Una petxina, imatge del centenari

El logotip que identificarà durant tot un any la celebració del Centenari serà una petxina de colors. Segons els creadors del logotip han escollit els colors que defineixen la Costa Brava: el groc i vermell per la sorra i el sol, i el verd i blau pel bosc i el mar.

0 0 0