superior

Empreses

El sector de l’hostaleria alerta de la dificultat per trobar personal

Els empresaris del sector de la restauració i l’hostaleria avisen dels problemes que estan tenint per trobar personal aquest estiu. La situació no és nova, ja acostumava a passar per aquestes dates abans de la pandèmia, però ara és molt més preocupant.

La FIHRT (Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme de Catalunya) afirma que es tracta “d’un problema complex amb solucions poc senzilles” perquè el considera un problema de “caràcter estructural” que s’arrossega des de fa dècades. Una de les causes que no afavoreixen la contractació de personal qualificat en l’hostaleria és la forta temporalitat, i l’escassa professionalització que viu el sector, comenten els empresaris.

La Federació ha enumerat algunes més, entre les quals: un desajust entre l’oferta formativa i les oportunitats del mercat laboral del sistema reglat; les rigideses en el mercat laboral; la falta de polítiques actives afavoridores de la mobilitat geogràfica o la dificultat per obtenir els Certificats de Professionalitat.

En el seu comunicat, la FIHRT afirma que l’Hostaleria és un sector amb molta oferta d’ocupació i per això no es té en compte l’adequació dels professionals a les ocupacions que sol·liciten. Les necessitats del sector fan que es contracti independentment de la formació i grau de professionalitat que es requereixi. I conclouen amb un: “Qualsevol s’atreveix a treballar en el sector”.

La Restauració a Catalunya compte ara com ara amb 45.000 establiments, 40.000 empreses i 185.000 treballadors, que representen el 6% del total de l’ocupació.

Articles relacionats

Back to top button