Organismes / Política turística

Coneix els detalls de la futura Agència Catalana de Turisme

La Generalitat ha publicat en el seu Diari Oficial els “Estatuts de l’Agència Catalana de Turisme (ACT)”. La nova data per a l’entrada en funcionament d’aquest organisme és l’1 de gener. Encara és una incògnita la dotació econòmica que tindrà l’Agència i si realment permetrà fer un salt important en els pressupostos destinats a la promoció turística de Catalunya. L’altre aspecte esperat és conèixer el grau de representativitat que tindrà el sector en l’ACT.

COMUNICATUR et facilita el detall dels Estatuts de l’Agència Catalana de Turisme on s’expliciten els objectius i les funcions d’aquest organisme. Segons és desprèn d’aquest document -articles 4 i 5-, l’activitat de l’ACT farà un pas important cap a la gestió i comercialització de productes i serveis turístics. Aquest organisme substituirà l’actual consorci de promoció Turisme de Catalunya.

Segons ha comunicat la Generalitat, “l’ACT aposta per una participació activa del sector privat” i permetrà una major col•laboració entre el sector públic i el privat, tant en la presa de decisions com en el finançament de l’entitat. Aquestes són dues qüestions clau i que van motivar la creació d’aquest nou Ens.

Si finalment, després d’anys de retard, es confirma aquesta nova data, l’1 de gener es posarà llum sobre aquestes incògnites. Entre elles, si Catalunya deixarà d’estar a la cua d’Espanya en quant a partida pressupostària dedicada a la promoció turística en relació al pes del turisme sobre la seva economia.

Back to top button