superior

Transport

En 15 anys arriben els primers avions de zero emissions

Les aeronaus impulsades amb hidrogen poden ser una realitat el 2035. Airbus ha presentat els seus primers avions de passatgers de ‘zero emissions’.

El fabricant europeu d’aeronaus treballa amb tres prototips que podrien aixecar el vol en 15 anys. L’alta contaminació provocada per les aerolínies és el taló d’Aquil·les de la indústria de l’aviació. Les companyies aèries estan en el punt de mira de la societat i de les administracions per l’elevada contaminació de provoquen. I cada vegada estan més subjectes a impostos verds i a una mala imatge reputacional, no en va el ‘flygskam’, o la vergonya a volar, està guanyant terreny entre els més joves.

Els fabricants com Airbus estan apostant fort per la investigació del transport net, sense emissions CO2. Aquell que aconsegueixi situar un avió de zero emissions que respecti el medi ambient sens dubte acumularà comandes. El gegant europeu Airbus vol incloure en el seu catàleg els primers avions comercials “ecològics” del món.

Estaran Identifiqueu com ZEROe i utilitzaran l’hidrogen líquid de combustible, sense emetre CO2, només vapor d’aigua. El model en el qual treballa per a l’aviació comercial és un prototip d’entre 120 i 200 passatgers amb una autonomia de 3.500 quilòmetres. Aquest radi de navegació permetria fins i tot plantejar alguns vols transoceànics.

Articles relacionats

Back to top button