FormacióTransport

Intenten aturar la iniciativa de Vueling de cobrar per pujar l’equipatge de mà a la cabina

FACUA, l’associació de consumidors i usuaris, ha denunciat davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i l’administració de Consum la decisió de l’aerolínia Vueling de cobrar per pujar equipatge de mà a la cabina de l’avió.

Diu que la llei de Navegació Aèria estipula que “el transportista estarà obligat a transportar de forma gratuïta en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i paquets que el viatger porti amb ell”. Aquesta obligació només es pot excepcionar per qüestió de “seguretat vinculades a el pes o mida”, adverteix FACUA

Fins ara les companyies ofereixen aquest servei de forma gratuïta i quan altres companyies han implantat aquesta mesura, com Ryanair i Wizzair, FACUA també ha interposat denuncia en considerar-ho un abús.

Des de l’àmbit de consum volen aconseguir que no es consideri un cost extra sobre el preu pujar l’equipatge de mà a la cabina. En el cas de Vueling, el cost per maleta de mà és d’entre 8 i 12 euros per a la tarifa Bàsica. La companyia es defensa amb els arguments de la pròpia AESA que recomana minimitzar aquest tipus d’equipatge per tenir uns embarcaments i desembarcaments ordenats. A més, diu que la mesura va en línia amb les accions que s’estan prenent per tenir una operativa de seguretat sanitària per fer front a la Covid-19 que eviti el contacte entre passatgers. FACUA considera que el contacte entre els passatgers es pot garantir portin o no equipatge de mà.

Articles relacionats

Back to top button