superior

Transport

Itàlia marca el camí a seguir per bloquejar el cobrament de l’equipatge de mà de Ryanair

La nova política d’equipatge de Ryanair de cobrar recàrrec per portar la maleta de mà a la cabina ha rebut el primer toc d’atenció de les autoritats de la competència d’Itàlia que l’han paralitzat.

Les associacions de consumidors esperen que a Espanya es segueixi pel mateix camí tot i la passivitat mostrada per les autoritats fins al moment. Consideren que aquesta mesura és abusiva i que pot ser contrària a la normativa espanyola. L’article 97 de la Llei de Navegació Aèria explicita l’obligació de “transportar de forma gratuïta en cabina, com a equipatge de mà, els objectes i paquets que el viatger porti amb si”.

Des d’aquest mes de novembre l’aerolínia irlandesa cobra entre 6 i 10 euros per pujar un equipatge de mà a la cabina de l’aeronau de fins a 10 quilos i només permet de forma gratuïta una petita bossa d’un màxim de 40cm.

Ryanair defensa la nova política com a mesura per agilitzar l’embarcament dels passatgers i evitar retards. Tot i que la companyia pot estar buscant amb aquests nous ingressos sufragar les compensacions que tenen pendents als viatgers per les cancel·lacions de vols d’aquest estiu.

Articles relacionats

Back to top button