superior

Allotjament

El dinamisme milionari de les inversions hoteleres

Una de les consultores d’inversions immobiliàries més important del món, CBRE, ha calculat que el sector hoteler va moure un volum de 4.100 milions d’euros en inversions a Espanya. Es tracta d’una de les xifres més importants de l’última dècada.

Les inversions en el sector hoteler és un indicador clau del dinamisme econòmic del turisme en una destinació. Les més de 180 operacions vinculades a la compravenda d’hotels a Espanya ha estat majoritàriament per establiments de 4 i 5 estrelles. Les transaccions d’allotjaments d’alta gamma (5 estrelles i Gran Luxe) han suposat una quarta part del total de la inversió realitzada en 2023. Els principals compradors han estat internacionals (dels Emirats, Aràbia S. i Singapur) , superant al capital nacional.

A la vegada els hotels orientats al segment vacacional han superat en interès als actius del segment urbà. Els 4.100 milions del sector hoteler suposen el 35% del total de la inversió immobiliària a Espanya.

Barcelona duplica la inversió hotelera en dotze mesos

El rècord d’inversió hotelera a la capital catalana es va produir l’any 2021, amb prop de 640 milions d’euros. Aquell any els moviments en el sector, molt afectat per la pandèmia, van ser especialment elevats per la situació extraordinària que s’estava vivint.

Ara, les inversions al sector hoteler de Barcelona han passat dels 237 milions a 518 milions en un any. La consultora CBRE atribueix un increment de gairebé el 120% entre el 2022 i 2023 a la capital catalana. Les venes de dos hotels emblemàtics com el Mandarín Oriental (per 240 milions) i el Sofia (per 180 milions) han propiciat bona part d’aquest increment. Malgrat tot Barcelona s’ha vist superada pel dinamisme de Madrid i Màlaga que han tingut una major inversió en el sector hoteler en 2023.

Articles relacionats

Back to top button