superior

Mercats

Un impost per als turistes de l’illa de Capri

La petita illa de Capri, situada enfront de la costa napolitana, imposarà un ‘impost de desembarcament’ als turistes amb l’objectiu de millorar els serveis de neteja i manteniment del territori, segons va publicar el diari italià ‘La Stampa’.

Encara es desconeix l’import de l’impost i la manera que serà recaptat, però una de les possibilitats és incloure’l en el preu de les naus que enllacen l’illa amb Nàpols.

S’estima que cada dia desembarquen a Capri uns 20.000 visitants que, després de passar la jornada l’illa marxen deixant el seu rastre. "Aquest any, per acabar amb les escombraries i la brutícia acumulades hem gastat quatre milions d’euros i no puc demanar els diners a qui viu aquí", va explicar l’alcalde, Ciro Lembo.

El nou tribut, per tant, serviria per "mantindre alt el nivell dels serveis turístics" d’aquesta illa mediterrània i a la vegada allunyar els visitants de baix perfil, ja que "tots sabem que el turisme de quantitat acaba matant el de qualitat", va assenyalar Lembo./Ag EP

Back to top button