superior

Destinacions

Nous impulsos al modernisme català

Reus estrena la ruta turística “Gaudí & Reus” que permet seguir l’empremta de l’arquitecte en aquesta ciutat i al Vallès Oriental, la Ruta del Modernisme d’Estiueig estrena senyalització.

Reus conserva molts indrets o bé que van ser freqüentats per Antoni Gaudí durant els setze anys que hi va viure abans de marxar a Barcelona, o relacionats amb la seva vida.

Els principals objectius de la nova ruta són: reforçar la imatge de Reus com a ciutat de Gaudí, aprofundir en el coneixement de la seva vida i oferir un nou atractiu turístic, que complementi i enriqueixi l’oferta turística, allargant l’estada dels visitants a la ciutat. Aquest itinerari se suma a la Ruta del Modernisme i al Gaudí Centre.

Cada un dels edificis de l’itinerari està identificat amb un plafó explicatiu, on consta la informació més destacada de cada indret i on s’explica breument quina és la seva vinculació amb Gaudí. Aquesta informació està en català, castellà, francès, anglès i rus.

La ruta està pensada perquè els visitants la puguin realitzar lliurement. Tot i que es tracta d’un itinerari de visites exteriors, també es podran visitar alguns interiors, com el del Gaudí Centre, l’església prioral de Sant Pere i el santuari de Misericòrdia. Sota demanda, hi haurà la possibilitat de realitzar una visita guiada en grup.

Set edificis formen part de la “Ruta Gaudí&Reus”: el centre d’interpretació Gaudí Centre; la casa natal; l’escultura “Gaudí nen”; el campanar i l’església prioral de Sant Pere, on va ser batejat; l’Institut Salvador Vilaseca (antigues escoles pies), on va començar els estudis de secundària; i el Santuari de Misericòrdia.

Renovació al Vallès Oriental

I mentre a la Costa Daurada es crea una ruta modernista nova, al Vallès Oriental es renova la senyalització de la Ruta del Modernisme d’Estiueig, que transcorre per Cardedeu, Figaró – Montmany, Granollers, L’Ametlla del Vallès i La Garriga.

La ruta és una proposta d’itineraris que permeten una aproximació a l’obra de l’arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877 – 1937). Consta de 80 edificis, entre els que trobem torres amb jardins, cases, fonts, parcs i dissenys urbanístics.

Aquesta senyalització, obra del ceramista Toni Cumella, facilitarà la visita i recolzarà la informació dels fulletons i la que es dóna durant les visites guiades.

Back to top button