superior

Estudis

La despesa dels turistes estrangers creix un 14%

Durant els set primers mesos de 2017, a Catalunya s’ha registrat de nou un rècord en la despesa total del turisme estranger, fregant els 11 mil milions d’euros, un 14% més que el mateix període d’un any enrere.

Les despeses del turisme suís, neerlandès i estatunidenc són les que s’incrementen amb més intensitat. En valors absoluts, l’ascens s’ha traduït en 1.350 milions d’euros més que fa un any, els mercats neerlandès, estatunidenc i nòrdic, en aquest ordre, han estat els principals impulsors de l’ascens absolut, segons dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu. En conjunt, l’emissor francès, estatunidenc i britànic han aportat un de cada tres euros de la despesa del període (32,3%).

Els desemborsaments mitjans s’eleven a 982 euros per turista, un 4,2% més interanual, i 173 euros per viatge i dia, amb un increment del 2,6%. El turisme estatunidenc és qui registra les despeses mitjanes més elevades del període gener-juliol (1.614 euros per turista i 288 euros per viatge i dia).

L’estada mitjana del turisme estranger a Catalunya es quantifica en 5,7 pernoctacions per viatge, per sota de la registrada a escala estatal (7,5). Tanmateix, l’estada a Catalunya s’ha allargat en termes interanuals, en canvi, en el conjunt de l’Estat s’escurça.

A Espanya la despesa ja arriba a 50.000 milions d’euros
El desemborsament a escala estatal s’eleva a 49.119 milions d’euros, un 15,1% més interanual, i augmenta amb més intensitat que a Catalunya. L’increment de la despesa s’accelera respecte de fa un any, tant a escala estatal com a Catalunya. La destinació catalana conserva la principal posició a escala estatal en despesa total (22,4%), la cinquena en despesa mitjana per turista i la segona quant al desemborsament per persona i dia.

Articles relacionats

Back to top button