superior

Estudis

Espanya podria ser la primera destinació turística del món el 2017

Els turistes estrangers que arriben a Espanya creixen a un ritme durant aquest any que pot portar-la a superar França que encapçala el rànquing mundial del turisme.

Mes a mes l’arribada de visitants estrangers s’ha incrementat a un ritme que projectaria un tancament d’exercici de 84 milions de turistes -França va obtenir 82,6 en 2016-. Cal tenir en compte que el país gal va tenir una pèrdua de dos milions de turistes a causa dels atemptats que va patir a París, al novembre de 2015 i a Niça al juliol de 2016. La temporada d’estiu aportarà a la destinació Espanya tres milions més de turistes que l’any passat, quan ja va tancar uns resultats històrics.

El 2016 Espanya va rebre 75,3 milions de turistes estrangers i ocupava la tercera posició a nivell mundial, molt a prop dels 75,6 milions d’Estats Units. En el que va d’any el creixement d’Espanya és del 11,3%, ja suma 46,9 milions de turistes. Aquest creixement a Catalunya és del 9,4%.

En bona posició d’ingressos turístics
Segons l’Organització Mundial del Turisme, Espanya va ocupar l’any passat la segona posició mundial en ingressos per turisme. En el que portem d’any, a escala estatal, la despesa turística s’eleva a 49.000 milions d’euros, un 15,1% més interanual. A Catalunya el creixement de la despesa és del 14%. Durant aquests mesos de 2017 els estrangers a Catalunya ja han deixat 10.991 milions.

Articles relacionats

Back to top button