superior

Destinacions

El Museu Thyssen obrirà a Sant Feliu de Guíxols el 2020

Carmen Cervera, baronessa Thyssen, ha decidit instal·lar a Sant Feliu de Guíxols un museu Thyssen amb 400 obres de pintura que serà un atractiu cultural de grans dimensions per a la localitat de la Costa Brava. La ciutat de Barcelona també optava a acollir aquest interessant museu.

L’acord al qual ha arribat la baronessa amb l’ajuntament fixa la data del 2020 per obrir les portes. Es tracta d’un projecte que va més enllà de l’actual Espai Carmen Thyssen ubicat al mateix Sant Feliu des del 2012. En aquests anys s’ha convertit en un reclam turístic amb les seves exposicions temporals d’estiu. Com exemple, l’actual presenta nous quadres de Van Gogh, Gauguin i Vasarely.

El futur museu estarà obert tot l’any i farà exposicions conjuntes amb els Museus Thyssen de Màlaga i de Madrid. Es tracta d’una cessió gratuïta del fons de 400 obres de pintura catalana dels segles XIX i XX propietat de Carmen Cervera. Periòdicament anirà afegint obres internacionals.

El futur Museu Thyssen s’ubicarà al costat del monestir, en una construcció nova que estarà connectada amb la primera planta del monestir. L’atractiu turístic i cultural de primer nivell, amb peces de Ramon Casas o Santiago Rusiñol, es complementa amb una escola d’art, espais pedagògics i superfície per fer-hi altres exposicions. La baronessa Thyssen ha volgut destacar que es tracta de la col·lecció de pintura catalana més important del món.

Articles relacionats

Back to top button