superior

Destinacions

El Pla de màrqueting turístic 2018-2022 de Catalunya està pensat per a desestacionalitzar

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha presentat el Pla de màrqueting amb l’objectiu de incrementar un 9% els viatges turístics a Catalunya durant els mesos de març, abril, maig i octubre; i augmentar la despesa mitjana per turista i dia situant-la prop dels 190 euros.

Entre els objectius hi ha també el d’augmentar el reconeixement de la marca Catalunya i consolidar-la entre les tres primeres destinacions de la Mediterrània. Un altre objectiu fa referència a la desconcentració territorial. Per al 2022, pretén incrementar un 11% el nombre de viatgers que s’allotgen en establiments turístics fora de la costa.

“L’objectiu principal de la Generalitat és posicionar Catalunya com una de les millors destinacions turístiques del món i, al mateix temps, ajudar el sector a fer un màrqueting d’alta eficàcia”. El director de l’ACT, David Font, ha assegurat que “aquest Pla ens marca els reptes que tenim pels propers quatre anys, així com l’estratègia i accions per a la promoció turística de Catalunya a l’exterior. És un bon document, concretat de forma conjunta amb agents turístics, patronats de turisme i sector privat, que permetrà que l’ACT segueixi sent no només pionera, sinó que també excel·leixi en la tasca diària de promoció del nostre país a nivell turístic”.

El nou Pla presenta una vintena d’iniciatives que s’han de posar en marxa durant aquest període. Algunes destacades són:

  • Nous productes anomenats 4D, que contribueixin a la Desconcentració, Desestacionalització, Diversificació i augment de la Despesa.
  • Oferir més experiències fora de la temporada alta.
  • Generar una comunicació integrada de màrqueting per no dispersar esforços.
  • Desenvolupar una estratègia de màrqueting digital, treballant intensament amb el web i les xarxes socials.
  • Aprofitar al màxim l’actiu que són els Centres de Promoció Turística de Catalunya.
  • Implementació del nou sistema de marques.
  • Redefinir els serveis que ofereix l’ACT al sector privat i enfortir les relacions amb els patronats de Turisme de les diputacions i l’Ajuntament de Barcelona.

Accés als detalls del Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button