Aeri

El Prat lidera el low cost a Europa

El Prat lidera el low cost a Europa Dues terceres parts de l’oferta de l’aeroport de Barcelona és low cost. Aquest rati el situa com l’aeroport europeu amb més oferta de baix cost i un dels primers a tot el món.

El passatger de vols de baix cost a Espanya va perdent pes, ronda el 54%, quatre punts menys que l’any anterior. En el cas de Barcelona la tendència és contrària, el Prat guanya terreny en vols low cost. El percentatge puja fins el 57%, però si es comptabilitza el total de seients ofertats el percentatge arriba al 66%.

Segons un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona, només Jakarta (Indonèsia) i Kuala Lumpur (Malàisia) superen Barcelona en el rànquing mundial del low cost. Les tres primeres companyies que operen al aeroport barceloní són d’aquest segment: Vueling, Ryanair i Easyjet. Però si es parla de low cost el rei és l’aeroport de Girona. El 95% dels passatgers que passen per l’aeroport són de baix cost.

L’especialització del Prat en connexions punt a punt per davant de les operacions intercontinentals ha tingut una part positiva i ha estat el lideratge de tràfic i passatgers en el mes d’agost al conjunt de l’Estat. Per primera vegada a la història el Prat va superar Barajas gràcies a l’impuls turístic català, tot i que en el balanç parcial del 2013 Barajas es manté com el primer aeroport d’Espanya amb més de 3 milions de passatgers de diferència respecte al Prat.

El mes d’octubre l’aeroport de Barcelona va realitzar 388 operacions diàries i Madrid 470. Amb aquestes dades El Prat seria el novè aeroport europeu i Barajas el setè.

[HOME]

Back to top button