superior

Destinacions

Les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà es preparen per iniciar la nova campanya

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu lleidatà estan ultimant els detalls per tenir les pistes i les instal·lacions preparades per a la temporada 2019-2020, que –segons les previsions– estarà en ple funcionament pel pont de la Puríssima. En general, els complexos hivernals preveuen obrir entre la darrera setmana de novembre o la primera de desembre.

Els complexos d’esquí del Pirineu de Lleida afronten la nova temporada amb una millora de les instal·lacions i dels serveis, després d’haver invertit en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures i la renovació d’equipaments.

Principals novetats dels centres hivernals

Baqueira Beret presenta diverses novetats destinades a millorar l’experiència dels esquiadors. Entre les principals millores per a la temporada 2019-2020 destaca la nova pista Eth Coret, amb la qual l’estació arribarà als 167 km, l’àmplia renovació en restauració, la millora de la innivació, el forfet amb avantatges BaqueiraPASS i una nova app.

Aquest hivern, esquiadors i snowboarders gaudiran de més quilòmetres, ja que Baqueira Beret compta amb una nova pista vermella: Eth Coret. Té la seva sortida des de la inferior del telecadira Baciver i arriba fins a Orri. Amb una longitud de 1.496 m, permet una còmoda connexió de la zona de Baciver amb Orri i unes vistes espectaculars a Cara Nord de Baqueira.

Paral·lelament, aquest estiu s’han millorat algunes zones de l’estació. Així, s’han remodelat les pistes Peülla, Pleta del Duc, Cap a Baqueira i Debutants aprofitant la col·locació del sistema de producció de neu, i s’han finalitzat les pistes a la zona de Baciver i la millores a l’Snowpark situat a Beret. Amb un total de 112 pistes abalisades i 3 itineraris fora-pista, la longitud total serà de 162 km de pistes abalisades i 5 km d’itineraris. En total seran 167 km esquiables distribuïts en una àrea de 2.273 ha.

Baqueira Beret ha ampliat la zona de producció de neu a la Bonaigua, concretament a les pistes Debutants, Cap a Baqueira, en l’accés als telecadires Tuc de la Llança, pistes Pleta del Duc i Peülla. Aquesta millora es tradueix en un total de 50 nous innivadors que garantiran la neu en zones clau d’aquest sector. La suma total de productors de neu és actualment de 710, amb capacitat per a innivar la meitat de les pistes de l’estació.

El BaqueiraPASS és el nou suport del forfet de Baqueira Beret que ofereix a l’esquiador més comoditat adaptant-se a les seves necessitats. Es tracta d’una targeta personal que li proporciona al titular un àrea privada on podrà fer diverses gestions com consultar i actualitzar les seves dades, consultar les seves factures, etc., a més de recarregar el seu BaqueiraPASS o el de familiars i amics per a tota la temporada o per dies a preus reduïts i sense haver de passar per taquilles.

Quant a la restauració, Baqueira Beret ha portat a terme millores en alguns dels locals gastronòmics de l’estació, com per exemple l’ampliació del Moët Winter Lounge i la total remodelació de la Cafeteria 2.200, que s’ha construït en forma circular amb tots els serveis actualitzats i una millor orientació de la gran terrassa, que oferirà unes espectaculars vistes.
Al Baqueira Bar 1500 també s’han dut a terme canvis importants amb una nova ubicació de la barra i zona de bar, molt més àmplia que l’anterior, i la millora de la zona de la terrassa on es realitzen concerts i actuacions de DJ. Finalment, destaca la reforma integral d’una de les tres ales (50 habitacions en total) de l’Hotel Montarto.

S’ha creat una nova app (disponible per a Android i iOS) amb més funcionalitats, entre elles la geolocalització, un nou pla de pistes 3D i la possibilitat de reservar a les cafeteries de l’estació. També s’ha actualitzat el Part de Pistes diari, per augmentar la facilitat d’interpretació.

Boí Taüll té 45 quilòmetres esquiables (repartits en 43 pistes i 2 itineraris), una pista exclusiva de trineus i un snowpark amb cinc zones de diferents nivells. Un any més s’ha invertit en la millora i l’adequació dels equipaments de l’estació (remuntadors, maquinària de pistes, vehicles de neu i neu artificial).

Cal recordar que l’estació passarà a formar part del Grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). D’aquesta manera, queda garantida l’obertura de l’estació, pistes i remuntadors per a la temporada 2019-2020.

Les estacions de muntanya d’Espot Esquí i Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han fet diferents treballs de manteniment.

A Espot Esquí s’ha instal·lat el nou telecadira La Roca d’última tecnologia, s’ha implantat el Control d’accés usuaris (Team Axess), s’ha millorat el material de seguretat i senyalització de pistes i s’han renovat les xarxes FIS Estadis, s’ha adquirit una cabina per a màquina trepitjaneus amb capacitat per a 15 passatgers, s’ha sembrat i instal·lat drenatges a les pistes de Jardí de Neu i La Solana, s’ha col·locat una escala accés a la zona remuntador La Roca des del pàrquing intermig d’Estanyets, s’ha instal·lat un mòdul de banys a cota 1500 a la zona d’accés remuntador La Roca i s’ha renovat la senyalització zona accés estació i cota 1500.

Quant a Port Ainé, s’han fet obres de condicionament del ferm de la carretera des de l’encreuament fins a l’Hotel Port Ainé 2000*** i dels talussos i vorals als aparcaments de cota 2000 i al llarg de la carretera, s’ha procedit a l’ampliació de l’aparcament de la cota 2000 amb 70 places noves, s’han millorat els remuntadors amb el canvi de la totalitat línia de seguretat del TSD Jet Cim i els canvi de cables del portador-tractor del TK Clots i TK l’Olla, s’ha instal·lat innivació de les pistes Carena i Carrerada 1, s’ha implantat Control d’accés usuari-Team Accés i s’ha col·locat un eco-comptador per a cotxes i autocars, conjuntament amb el Parc Natural.

Igualment, s’ha instal·lat un clorador de recirculació i canvi de la porta del moll de càrrega a l’hotel, s’ha adquirit una màquina trepitjaneu amb cabina per a 10 passatgers i 2 motos de neu, s‘ha comprat nou material de lloguer, s’ha procedit a l’adequació, drenatge i sembra de pistes i del seu entorn i s’ha instal·lat una escala accés des de l’aparcament a la zona d’intermitja del Telecadira de Roni, a la cota 2000.

A Port del Comte s’ha procedit a fer una nova senyalització de les pistes, s’han instal·lat murs de contenció per evitar la caiguda de pedres a les pistes i para-neus, s’han consolidat els talussos a les pistes i s’ha ampliat el nombre de canons de neu artificial de baix consum i millor eficiència. Quant als serveis, s’han adquirit noves màquines per a la neteja de neu i així millorar els accessos per als vianants a tota l’estació, s’ha asfaltat i pintat el pàrquing a la zona tubbys facilitant l’accés a pistes i s’han recobert diversos talussos amb terra vegetal.

Esquí nòrdic

D’altra banda, els practicants de l’esquí nòrdic poden tornar a gaudir un any més dels paisatges, la tranquil·litat i l’ambient familiar d’unes instal·lacions envoltades d’espais naturals i protegits de gran bellesa. Enguany les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya, Tavascan, Baqueira Beret, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera ofereixen més de 130 quilòmetres per a l’esquí de fons i un centenar d’itineraris marcats per a raquetes. Les estacions exclusivament de nòrdic, agrupades sota la marca Tot Nòrdic, obriran les pistes quan les condicions meteorològiques ho permetin i estaran a disposició del públic a partir del dia de la Constitució.

Les estacions de nòrdic han aprofitat l’estiu per a fer tasques de manteniment i de millora dels circuits tan d’esquí com de raquetes. També han invertit en renovació de material i millora de la senyalització i condicionament dels edificis de serveis de les estacions.

Aquesta campanya Tuixent-la Vansa ha executat la segona fase d’eixamplament de circuits (aproximadament 7-8 km), ha remodelat el  Circuit del Mig amb un nou tram de 250 m, ha ampliat el material de lloguer de patinador amb la nova fixació sistema “prolink”, ha millorat els itineraris de raquetes, ha col·locat una nova senyalització amb recomanacions per a la protecció del gall fer i ha fet millores a la sala de pícnic i en la senyalització horitzontal dels aparcaments.

De les 11 estacions d’esquí del Pirineu lleidatà, sis són d’esquí alpí (Baqueira Beret, Boí Taüll, Espot Esquí, Port Ainé, Port del Comte i Tavascan) i set, de nòrdic (Aransa, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa i Virós-Vallferrera). Tavascan i Baqueira Beret ofereixen les dues disciplines.

Articles relacionats

Back to top button