Organismes / Política turística

Els 600 milions addicionals del Pla Renove no arriben

El Ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, diu que el Govern està estudiant l’ampliació de 600 milions del Pla Renove que ell mateix va prometre a la vista de l’excel•lent acollida dels 400 milions inicials.

Tal com va informar COMUNICATUR, el ministre va anunciar el mes de febrer una ampliació del Pla. La demora en l’aprovació i posada en circulació d’aquesta partida ha dut a alguns grups parlamentaris a interpel•lar al ministre en el senat sobre aquest retard. Sebastián no ha confirmat que finalment arribin els 600 milions adduint a: “un Ministeri proposa i Hisenda disposa".

La senadora Montserrat Candini, del grup parlamentari de CIU, va demanar que complís de forma immediata amb l’ampliació pressupostària “abans que s’iniciï la temporada perquè ha quedat clar que aquestes ajudes són necessàries”. La senadora ha destacat que “es tracta d’un bon pla i els empresaris del sector necessiten els diners”. “CiU es posarà al seu costat en tot allò en el que el podem ajudar. Coneixem la importància del sector també a Catalunya i per això ens posem a la seva disposició”, ha afegit. El ministre va recordar a la senadora que gràcies a iniciatives com el Pla Renove i el Fomit, només a Catalunya s’ha injectat liquiditat per un import superior als 180 milions d’euros.

Sebastián recorda l’existència d’altres línies de finançament addicionals, com els préstecs del Fons Financer per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (Fomit). Si finalment el Govern espanyol dóna llum verda a l’ampliació del Renove, els fons destinats a aquest pla arribarien als 1.000 milions d’euros, el que per a Sebastián suposa "la major aposta mai realitzada en el sector turístic". /Ag. EP – Comunicatur

Back to top button