Apartaments

Els apartaments turístics obtenen una bona ocupació

Els apartaments turístics no pateixen la crisi segons han constatat les associacions d’apartaments turístics de la Costa Brava i Barcelona en les seves respectives valoracions de l’evolució de l’ocupació durant el mes de juliol.

L’Associació Turística d’Apartaments de la Costa Brava (ATA) va registrar al juliol quasi un 72% d’ocupació, 7 punts més que en el mateix període de 2007. La crisi econòmica ha pogut empènyer a més clients a allotjar-se en apartaments, que comparativament tenen preus més econòmics respecte a altres tipus d’allotjament. Aquests resultats del mes de juliol confirmen les declaracions del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, recollides per COMUNICATUR, sobre l’efecte positiu que la crisi econòmica pot tenir sobre sectors com el càmping i els apartaments turístics. Dues terceres parts dels clients de l’ATA són estrangers (70%), un 20% catalans i un 10% de la resta d’Espanya, han informat.

Per la seva banda, el passat mes de juliol els apartaments turístics de Barcelona van registrar una ocupació del 87%, el que suposa un lleuger descens de tres punts respecte el mateix mes de l’any anterior.

Segons Apartur, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona que representa més de 1.000 allotjaments extra-hotelers de la província, aquesta oferta s’està consolidant com una alternativa excel•lent als hotels per als viatges de famílies i parelles d’arreu del món, fonamentalment d’anglesos, nòrdics i alemanys.

A més, l’ús dels apartaments està guanyant pes en el turisme de negocis. El mes de juliol, Apartur estima que el 14% de les seves reserves s’han realitzat per motius professionals, en bona part relacionada amb els EuroGames, els campionats d’Europa per a esportistes gais que ha tingut lloc a la capital catalana. En aquest període el preu mig diari per persona s’ha situat en 43 euros amb una estada mitjana de 4,6 dies.

Back to top button