superior

AAVV i TTOO

Nova regulació europea per obligar Airbnb a ser transparent

La Comissió Europea sembla que ara proposa un Reglament que pot ajudar les administracions a controlar el lloguer turístic. Però aquesta transparència al sector del lloguer de vacances trigarà anys a arribar a aplicar-se a Europa.

Les regles seran comunes per a tots els territoris. Quan entri en vigor encara podran passar dos anys fins que es posi en marxa un sistema de transferència de dades. Les plataformes en línia hauran d’intercanviar amb les administracions públiques competents les dades dels agents que realitzen l’activitat i així poder identificar l’oferta il·legal amb facilitat. El mecanisme serà el mateix per a tot el territori europeu i els estats i plataformes ho hauran d’assumir.

Entre la informació que facilitaran també hi ha la del número de registre per assegurar la legalitat, i les numèriques referents a estades i clients per portar una estadística turística ajustada a la realitat.

Airbnb ha declarat que sempre s’ha mostrat a favor de comptar amb una normativa comuna i no amb tantes lleis nacionals, regionals i locals diferents. La directora de Polítiques Públiques d’Airbnb, Georgina Browes, ha declarat que “aquestes propostes brinden un marc perquè Airbnb ampliï la col·laboració amb els governs i faciliti que els ciutadans europeus comparteixin les seves llars seguint les regles”. La directiva assegura que fa molt temps que donen suport al treball de la UE sobre les noves regles perquè donen un “enfocament més harmonitzat”. Per Airbnb “les normes locals desproporcionades soscaven el mercat únic i impedeixen que les famílies europees comparteixin casa seva per augmentar els seus ingressos”.

Per part seva, el sector hoteler representat per CEHAT, s’ha felicitat dels passos que està fent la Comissió Europea. Defensen que arribi la transparència i que els habitatges turístics puguin estar controlats igual que la resta d’allotjaments: “Han passat de ser economia col·laborativa a una activitat econòmica com la resta”. Els hotelers esperen que aquesta normativa europea ajudi governs autonòmics i locals a fer aquest control.

Articles relacionats

Back to top button