superior

Rural

Baixa ocupació del turisme rural en el pont de desembre

Les cases rurals de lloguer íntegre han arribat al 31% d’ocupació en el cas del pont de la Constitució (del 2 al 6 de desembre) i un 36% en el cas del pont de la Immaculada (del 8 al 11 de desembre), la meitat que al desembre de l’any anterior.

Segons les dades de Toprural, web de turisme rural que aglutina el 60% de l’oferta total d’allotjaments rurals, les dades reflecteixen un descens pel que fa al pont de desembre de 2010 quan es va arribar a una ocupació del 74%. "Aquest any els viatgers s’han dividit en dos ponts degut a que els dies de festa coincideixen en dimarts i dijous. No hi ha hagut una tendència significativa a l’ocupació de cases rurals per a la setmana completa, però sí un repartiment entre ambdós ponts, on preval el de la Immaculada amb un 36%", assenyalen des de Toprural (www.toprural.com).

A més, hi ha una tendència entre els viatgers a reduir la seva estada, on els majors percentatges d’ocupació s’aglutinen en el cap de setmana.

Zones més ocupades

Els clients també varien en funció del pont. Per comunitats autònomes, en el cas de la Constitució, el rànquing el lidera Navarra (48,7%) seguida de Canàries (42,9%) i de Catalunya (37,7%). Per províncies, en primer lloc està Badajoz (72,2%), en segon Huelva (60,7%) i tercer lloc Navarra (48,7%).

En el pont de la Immaculada, el rànquing per comunitats l’encapçala de nou Navarra (56,7%), seguida de País Basc (47,8%) i Catalunya (42,3%). En aquest cas, per províncies Huelva se situa en primer lloc (66,5%), Navarra en el segon lloc (56,7%) i Segòvia en el tercer lloc (54%)./Ag EP

Back to top button