superior

Hotels

Un sector hoteler en moviment

NH i Hesperia s’uneixen per ser més competitius, la propietat dels hotels de luxe La Florida i Miramar de Barcelona a punt de l’embargament, mentre Mandarin Oriental i Starwood (W) obren dos establiments de luxe a la capital catalana. Un terratrèmol sacseja el sector hoteler i poques claus permeten interpretar-lo. Les pèrdues llastren els plans de creixement de les hoteleres.

Una de les principals notícies d’aquest mes de setembre ha estat l’acord entre NH Hoteles i el grup Hesperia encaminat a la integració dels seus respectius negocis. Alguna cosa s’ha de moure en el món de l’hoteleria perquè ambdues cadenes que mantenien una lluita soterrada comuniquin que s’uneixen per gestionar conjuntament els seus negocis.

Cal recordar que Hesperia (51 hotels, més de 7 mil habitacions) havia intentat controlar NH (349 hotels, més de 52 mil habitacions) adquirint el 25% de l’accionariat, tot i que fins a ara havia tingut vetada la seva presència en el consell d’administració. Els balanços negatius i la conjuntura els han fet signar la pau i unir-se per “intentar liderar el mercat europeu en el segment urbà”, segons informen.

Un dels avantatges d’aquesta integració és que NH gestionarà un total de 400 establiments amb presència nacional i internacional “sense necessitat de recórrer a ampliacions de capital, assumpció de deute ni adquisició de propietats ni lloguers”, confirma NH Hoteles. L’operació els permetrà compartir proveïdors, plataformes de reserves, etc, per guanyar major capacitat competitiva.

Embargament i inauguracions d’hotels a Barcelona

Altres moviments no menys significatius són els problemes que travessen els hotels barcelonins La Florida i Miramar, propietat d’Area Property, que acumulen pèrdues i no troben compradors, a més d’estar constrets d’embargament per part dels bancs.

Però mentre uns no treuen rendibilitat a les seves inversions altres segueixen amb els seus plans d’inauguració. Mandarin Oriental i W Hotels s’animen a inaugurar establiment de luxe en la ciutat comtal.

Back to top button