superior

Destinacions

La pujada de les temperatures afecta directament a les destinacions

L’escalfament global està tenint incidència sobre el comportament dels turistes i com busquen propostes que mitiguin les altes temperatures. La saturació de turistes al riu Segre al municipi lleidatà de Camarasa és un exemple.

La massificació de visitants i vehicles que s’acosten els dies calorosos d’estiu fins a la ‘Platgeta’ del riu Segre ha forçat a l’ajuntament a limitar l’accés d’aquest espai als turistes i tancar l’accés als vehicles. El passat mes de juny ha estat el més calorós de la història a nivell global des de l’any 1880 quan es va iniciar el contrast de dades.

Aquest indret del riu és un exemple de com centenars i centenars de turistes arriben de diferents punts de Catalunya, fins i tot en autocars organitzats, buscant pal·liar les altes temperatures provocant la saturació i la insostenibilitat natural.

El canvi climàtic està provocant que s’estiguin registrant els rècords de temperatura de la superfície marina i terrestre. L’any 2019 en el seu conjunt ja és el segon més càlid de la història. La darrera dècada acumula pràcticament tots els rècords d’altes temperatures.

La situació és general al continent europeu, però també estan patint l’escalada de temperatures al Canadà i a la zona meridional de sud Amèrica.

Així doncs, cal tenir present la nova situació. Les administracions i també el sector turístic han de contribuir a gestionar aquest paradigma que pot provocar desplaçaments turístics incontrolats.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button