superior

Empreses

Les inundacions obliguen a una revisió de les instal·lacions turístiques

Les pluges torrencials que pateix la zona occidental de la mediterrània provocades pels efectes de l’escalfament del planeta exigeixen una revisió dels plans d’inundabilitat i evacuació també de les infraestructures turístiques.

Un exemple han estat les catàstrofes de Mallorca amb 12 de víctimes mortals i un nen desaparegut, o les innundacions del sud de França també amb desenes de vícitmes, provocades per una acumulació d’aigua extrema. A Catalunya, municipis i espais naturals de costa, però també d’interior, estan subjectes a patir algun episodi de pluja torrencial en períodes curts de temps.

La revisió de les zones edificades inundables en lleres de rius i torrents és més que oportuna per prendre les mesures necessàries que impedeixen que una situació com la viscuda a Mallorca pugui passar. La desgracia obliga a ser conscients del perill i a prendre consciencia que tragèdies com aquesta es poden evitar o minimitzar. Seria irresponsable no fer-ho quan sembla clar que fenòmens com aquest aniran augmentant.

Algunes empreses del sector saben que estan en fals en aquest punt. No val amb creuar els dits perquè això no passi. Les vides humanes estan per sobre de l’interès particular d’alguns negocis.

Articles relacionats

Back to top button