Rècord d’ingressos de turisme estranger a Catalunya

Els ingressos del turisme estranger a Catalunya s’ha situat en 11.300 milions d’euros, un 7,8% més que l’any anterior, segons ha anunciat els responsables turístics de la Generalitat de Catalunya.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha fet balanç durant la fira internacional de turisme de Madrid. Catalunya ha rebut 23,5 milions de turistes, un 5,7% més (13,7 milions d’estrangers, 5,6 M de catalans i 4,2 M de la resta d’Espanya).

Balanç gener-desembre 2011

 
Turistes
(milions)
Variació 2010/2011 núm. turistes
Pernoctacions
(milions)
Variació 2010/2011 pernoctacions
Estrangers
 
13,7
+4,6%
101,1
-5,4%
Catalans*
 
5,6
+7,6%
20,3
+7,9
Resta d’Espanya
4,2
+6,4%
26,5
+13,0
 
TOTAL
 
23,5
 
+5,7%
 
147,9
 
+2,7%

*Font: dades elaborades pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a partir de les dades de l’IET.
*En els viatges dels catalans no s’inclouen les segones residències

Ocupació per establiments turístics 2011

 
Variació interanual 2010/2011
Ocupació hotelera
 
  • Viatgers
+4,9%
  • Pernoctacions
+6,1%
Ocupació càmpings
 
  • Viatgers
+0,3%
  • Pernoctacions
+5,3%
Ocupació turisme rural
 
  • Viatgers
+3,9%
  • Pernoctacions
+3,3%
*Font: dades treballades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a partir de les dades de l’INE

Muro també ha desgranat a Madrid les línies estratègiques de la direcció genralt de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme per al 2012. Entre aquestes destaca una línia de finançament d’11,5 milions d’euros en crèdits tous de l’ICF (Institut Català de Finances) per a les petites i mitjanes empreses turístiques.

Pel que fa a les agències de viatges Muro ha anunciat la creació d’un segell de qualitat per a les agències de viatges: “hem ideat un fórmula d’indentificació visual online de les agències de viatges que operen a Catalunya de forma legal”. Aquest segell apareixerà en les pàgines web dels clients per tal d’informar-los que aquella pàgina respon a una agència legal, que compte amb les garanties corresponents.

Per la seva banda el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha destacat a Fitur que l’estratègia promocional turística de Catalunya serà la internacionalització i la diversificació de mercats. Ha dit que apostarà per mercats emissors “amb un gran potencial com ara els Estats Units, on s’acaba d’obrir un Centre de Promoció Turística de l’agència, la Xina i Àsia-Pacífic”.

Espasa també ha explicat que, en un moment de contenció pressupostària, l’ACT redueix el nombre d’accions per aquest 2012 però buscant “eficàcia i rendibilitat”. Ha posat com a exemple el cas de Fitur, on Catalunya ha reduït un 30% la superfície d’exposició contractada i s’ha estalviat un 25% dels costos d’altres anys. La generació de recursos extres també serà un objectiu de l’ACT per aquest exercici. Espasa ha anunciat com a objectiu “tancar acords amb 15 partners i col•laboradors per generar uns ingressos addicionals de l’ordre d’un milió d’euros que es dedicarien exclusivament a la promoció”.

0 0 0