superior

Aeri

Preveuen més pujades de taxes a El Prat i Barajas

Les aerolínies auguren que "hi haurà més pujades" de taxes aeroportuàries a Madrid-Barajas i a Barcelona-El Prat. L’Associació de Companyies Aèries de Transport Aeri (Aceta) afirma que el nou model d’AENA preveu que les pèrdues dels aeroports no rendibles les suportin els més grans.

"Hi haurà més pujades de taxes a Barajas i El Prat", va assegurar el president d’Aceta, Manuel López Colmenarejo, "prou altes per compensar les pèrdues de les aventures d’aeroports clarament inviables i ineficients”, si bé no va xifrar en quin percentatge calculen que s’incrementaran. López va recordar que Barajas i El Prat han de mirar i competir amb altres aeroports europeus.

No obstant això, va aclarir que el sector no està demanant el tancament d’aeroports o que no es construeixin futurs, sinó que en aquells en els quals l’impacte social i local compensi un compte de resultats negatiu no se suporti amb les taxes que les aerolínies paguen a Barajas i El Prat pels serveis que en ells presten.

“El principi de solidaritat s’ha de pagar amb els impostos i no amb les taxes”. Així, va explicar que existeixen altres models en països com França on aquestes pèrdues les suporten els ens locals, ajuntaments i cambres de comerç.

Per contra, les companyies consideren que el nou model de gestió hauria de ser "una oportunitat" per a millorar els aeroports espanyols. Sol•licita costos el més baixos possibles, una major eficiència i transparència en la fixació de taxes i un òrgan al que recórrer per a dirimir discrepàncies.

Back to top button