superior

abajo

Organismes / Política turística

Huguet: “Catalunya podria passar per davant de França o Escòcia”

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat el catàleg de recursos turístics intangibles de Catalunya, un llistat ordenat i categoritzat basat en fets, indrets i personatges històrics, així com en llegendes, mites i tradicions amb transcendència nacional i internacional.

El catàleg inclou més de 1.760 recursos intangibles que poden esdevenir el centre d’un producte turístic. D’aquest catàleg se n’han triat prop de 200 actuacions, que es recullen en el Pla de Recursos Turístics Intangibles de Catalunya, catalogades segons la prioritat en executar-les. “Aquest pla marca les inversions en matèria de turisme cultural d’aquí a 15 anys -ha assegurat Josep Huguet- i un dels criteris de selecció ha estat l’equilibri territorial”.

“El turisme cultural és un dels segments on més podem créixer i competir amb destinacions com ara França, Escòcia o Irlanda, fins i tot podem passar-les per davant”. Per aconseguir-ho el conseller ha destacat l’efecte ordenador del pla, “es tracta de crear un trencaclosques amb peces diferents i interessants i que cada territori vengui allò en què és més fort”.

Objectius

Generar visites i llocs de treball a les zones on s’ubiquen aquests intangibles; facilitar eines per planificar l’activitat turística al territori; i desestacionalitzar els fluxos turístics són tres dels principals objectius d’aquest Pla d’Intangibles. El pla inclou, entre d’altres, recursos com ara el món dels dinosaures, la bruixeria, els bandolerisme, l’esplendor medieval i la Guerra Civil.

La implicació d’administracions locals i del sector privat és clau per a l’èxit d’aquest pla, ja que, segons els responsables turístics de la Generalitat, “han de ser els primers interessats en potenciar, enriquir i consolidar aquests recursos que se’ls ha posat a l’abast i que suposen la diferenciació i la singularitat que busquen cada cop més els turistes”.

En aquest sentit, el conseller ha anunciat l’inici de la signatura d’acords amb els ajuntaments dels municipis implicats. Vilajuïga, on s’acaba d’inaugurar el segon Centre d’Acollida Turística (CAT), Vilabertran, la ciutat de Tarragona i Calafell seran els primers en materialitzar aquests convenis per impulsar els seus recursos intangibles.

Back to top button