superior

abajo

Destinacions

Un pla pilot per reconvertir destinacions turístiques obsoletes

Lloret de Mar podria ser la primera destinació en beneficiar-se d’un pla de reconversió turística. Per tirar endavant la prova pilot serà necessari que empresaris i administracions es posin d’acord en la quantitat econòmica que cadascuna de les parts ha d’aportar.

El sector privat de Lloret de Mar, reunit sota la Mesa Empresarial de Turisme, de recent creació, veu amb bons ulls la proposta llançada per la Generalitat de Catalunya d’invertir diners en la modernització de la seva oferta. Es tracta d’una línia d’actuació que el Govern català contempla en el seu Pla Estratègic de Turisme. Concretament en el capítol dedicat a l’actuació contra l’obsolescència de les destinacions madures.

En el cas de Lloret, l’objectiu seria la renovació i modernització de part de l’oferta per buscar turistes de més qualitat i que gastin més. A falta de concreció econòmica i sobretot d’un pla d’actuacions, el primer pas serà fer una diagnosi per establir unes prioritats. Els empresaris de la Mesa del Turisme estan d’acord amb la iniciativa perquè justament s’han unit per aconseguir rellançar la destinació, millorar la imatge turística de Lloret i buscar inversions per a nous projectes.

Els recursos públics per a la prova pilot podrien venir de la taxa turística. Tot i que la direcció general de Turisme ha advertit que aquests diners estaran condicionats a la coresponsabilitat del sector privat, que també ha de posar-hi recursos econòmics. No es coneixen si hi ha més municipis turístics catalans interessats en aquest programa. Sí que alguns ajuntaments catalans havien demanat al Ministeri poder comptar amb algun dels plans que impulsava de renovació de destinacions madures i que per falta de pressupost s’han deixat de finançar des de l’Estat.

[HOME]

Back to top button