superior

Destinacions

Les Valls d’Àneu, primera DTF de l’interior de Catalunya

Les Valls d’Àneu s’ha convertit en la primera destinació de l’interior de Catalunya en aconseguir la distinció de Destinació de Turisme Familiar (DTF) que fins ara tenien tretze destinacions del litoral català.

La directora general de Turisme, Marian Muro, es mostra satisfeta perquè “aquesta certificació suposa un pas endavant en la promoció turística de l’interior de Catalunya, una de les nostres prioritats”.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a un nou model que permeti la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.

Les Valls d’Àneu ha aconseguit aquest segell d’especialització gràcies a un entorn natural privilegiat on es troben el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, però també a una oferta turística de gran qualitat (entre la qual destaca l’estació d’Espot Esquí) i una gran varietat d’activitats per a nens: rutes adaptades per a famílies, hípica, passejades en canoa, BTT, i el festival de teatre per a nens “Esbaiola’t”, entre d’altres.

Muro ha destacat que “l’obtenció d’aquest segell posa en valor l’esforç del sector turístic privat i les entitats públiques d’Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Alt d’Àneu i Espot, per oferir una oferta de qualitat i diferenciada”.

Destinació de Turisme Familiar

La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que s’atorga a un municipi o conjunt de municipis que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural o una estació d’esquí a una distància màxima de cinc quilòmetres de qualsevol dels municipis de la destinació. A més, ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats i una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a nens.

A més de Les Valls d’Àneu, hi ha 13 destinacions de costa certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou i Vila-Seca/La Pineda Platja a la Costa Daurada.

Berga i Les Muntanyes de Prades, a l’interior, i Platja d’Aro/Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la costa, es troben en procés de certificació./Notícia emesa per l’Agència Catalana de Turisme

[HOME]

Back to top button