superior

ReportatgesFormació

Rànquing: Les 10 notícies de turisme més llegides el 2019

El TOP 10 de les notícies que més han interessat als lectoris i subscriptors de Comunicatur durant el 2019

1. El Mobile World Congress 2020, de Barcelona a Lisboa

“Jo el que faria seria trucar a Lisboa a veure si hi ha habitació per al mes de febrer, estic insinuant que el Mobile World Congress farà un pas”. Amb aquesta afirmació es despatxava el reconegut professor d’economia, José Maria Gay de Liébana, en horari de màxima audiència en un programa de TV3.

2. Els dominadors de la intermediació turística

Hi ha dues grans plataformes de reserves de viatges que acaparen el mercat de la distribució. Les dues companyies augmenten més del doble que la mitjana del seu sectori i són les grans dominadores entre les OTA (Online Travel Agencies). Aquesta situació es dóna tant a Europa com als Estats Units on ocupen una posició dominant. La resta d’agències no poden desenvolupar-se al mateix ritme.

3. ‘El turisme mata la ciutat’

Barcelona no guanya per a disgustos. En una setmana se li estan acumulant les males notícies que afecten de ple la credibilitat de la ciutat com a destinació turística.En una setmana s’ha conegut la mort d’una alt càrrec del govern de Corea del Sud víctima d’una estrebada mentre passejava pel carrer i ara s’ha conegut el robatori que ha sofert la família reial de Qatar durant la seva estada en un hotel de luxe de la capital catalana. I la cirera al pastís de la mala imatge per al turisme l’ha posat el col·lectiu anticapitalista Arran penjant una pancarta a La Pedrera amb el lema “Tourism kills the city” (El turisme mata la ciutat).

4. Qui és el tapat del lloguer vacacional?

El mercat del lloguer d’allotjament turístic està controlat per unes poques empreses. Airbnb és una de les més conegudes, però no és la que lidera el mercat mundial en lloguer d’apartaments de vacances. Qui és el gran tapat que supera Airbnb?

5. Arriba el parc temàtic més gran d’Europa

Les xifres del parc temàtic Wonderland Euràsia són de vertigen: 1,3 milions de metres quadrats, 2.117 atraccions, incloses 14 muntanyes russes, una caiguda lliure de 75 metres d’altura, la segona font més gran del món amb un impuls d’aigua que arriba els 120 metres d’altura…

6. ÚLTIMA HORA: Thomas Cook comunicará la quiebra este lunes

El gigante de la turoperación británica, Thomas Cook, ha llegado a su final. Tiene previsto anunciar su caída durante las primeras horas de hoy lunes.

7. El turisme emissor alemany s’està desplomant

La fira de turisme de Berlín s’ha tornat la més interessant de l’última dècada. Aquests dies el sector està molt pendent del Brexit. Des Comunicatur hem anat informant puntualment de la incertesa que s’està generant al voltant de l’emissor britànic, cosa que ha apartat del focus el que sí que està convertint-se en un problema, la caiguda d’un altre mercat essencial, l’alemany.

8. Barcelona pot tenir dos organismes turístics públicoprivats

El primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat la intenció de crear un fons públic-privat destinat a canviar el model turístic de la ciutat. Aquest fons sembla que entraria en competència amb el Consorci, també públic-privat, Turisme de Barcelona.

9. El futur pla director dels càmpings catalans serà estricte

La Generalitat de Catalunya està redactant el nou pla urbanístic que regula l’activitat d’acampada. Els primers documents posen límit a la proliferació de bungalows i mòduls en els càmpings. Concretament limita al 50% les places que pot destinar cada instal·lació a aquesta modalitat. En cap cas els elements fixos i semimòbils poden superar la meitat de les unitats d’acampada.

10. L’agència de viatges tradicional està barallada amb internet i les xarxes socials

Cada vegada són menys les agències de viatges que utilitzen Internet i les xarxes socials per vendre els seus serveis i productes. El percentatge ha anat disminuint en els últims anys. Aquest camp ha quedat pràcticament reservat a les OTAs. Un estudi que analitza la venda de les agències de viatges tradicionals posa al descobert dades molt significatives.

Rànquing de les notícies més llegides el 2016

Rànquing de les notícies més llegides el 2016

Rànquing de les notícies més llegides el 2016

Articles relacionats

Back to top button