Mercats

Les institucions desborden optimisme en les previsions de l’estiu

Autoritats i representants empresarials preveuen un estiu espectacular si ens atenim a les previsions que anuncien. El turisme estranger podria créixer un 7% i el turisme nacional es recuperaria respecte l’any passat.

Joan Molas, president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) ha anunciat que el turisme espanyol pujarà per sobre del 10% aquesta temporada alta després d’un quinquenni de recessió. La millora econòmica prevista pel govern a Espanya es traslladarà al consum de les llars i una part important tindrà a veure amb els viatges. Durant els ponts d’aquest 2015 ja s’han produït pujades importants, un símptoma que es confirmarà durant l’estiu.

Pel que fa al turisme internacional, des de la Secretaria d’Estat de Turisme i la CEHAT aposten per un enfortiment dels turistes de mercats tradicionals com el Regne Unit, Itàlia, Alemanya i França, però també dels mercats asiàtics com el xinès, coreà i japonès. Per contra, les previsions oficials apunten que el turisme rus caurà aquest estiu per sobre del 38%, com ja va informar Comunicatur, Rússia s’ha estavellat com a mercat emissor turístic a nivell mundial.

A Catalunya la previsió també és d’un creixement dels turistes internacionals d’entre el 6% i el 7%. L’any passat tant Catalunya en el seu conjunt com la seva principal destinació, Barcelona, van batre un rècord històric de visitants. Aquest estiu es tornarà a superar aquest registre.

Fins al maig el turisme estranger ha crescut un 5,1% a Espanya i un 5,2% a Catalunya, que continua sent la principal destinació de l’Estat, amb el 25,%% del total d’arribades de turistes. Crida l’atenció que en el que va de 2015 Catalunya hagi experimentat una caiguda molt important del turisme alemany (-16,7%) i dels Països Nòrdics (-7,2%).

Articles relacionats

Back to top button