superior

Allotjament

La patronal dels pisos turístics projecta fer una reclamació patrimonial milionària a la Generalitat de Catalunya

Qualifica d’irresponsable el decret llei del Govern català que regula el sector

La patronal dels pisos turístics qualifica d’irresponsable el nou decret llei del Govern català  per regular el sector. Podria comportar el tancament de 28.000 habitatges turístics formalment registrats i amb la llicència en vigor.

La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (FEDERATUR) i l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) han fet front comú per denunciar la llei que vol impulsar l’administració autonòmica que consideren que és “contraria a dret” i que tindrà nul·la efectivitat” pel que persegueix, que és millorar el lloguer permanent.

Enrique Alcántara, president d’Apartur ha advertit que la nova regulació dels pisos turístics “posa en risc el 40-50% del turisme” i ha estat clar quan ha afirmat que el Govern català “no ha mesurat l’impacte que tindrà”. Les patronals calculen que en 5 anys desapareixeran el 40% de l’oferta d’allotjament reglat i això suposa el 2,94% del PIB turístic.

Expropiació encoberta

El sector és contundent afirmant que es troben davant d’una expropiació encoberta i que si s’aprova la proposta del Govern en el seu redactat actual, “la Generalitat hauria d’afrontar les reclamacions d’indemnització que podrien exigir els propietaris d’habitatges turístics, les llicències dels quals ara es pretén expropiar i que els experts consultats xifren en centenars de milions d’euros”.

Per a Federatur i Apartur la Generalitat ha tirat endavant aquesta normativa de forma precipitada, sense parlar i amb una intenció cosmètica. “Únicament respon a l’objectiu de fer veure l’opinió pública que s’estan prenent mesures per resoldre el creixent problema de l’accés a l’habitatge a Catalunya”, diuen els portaveus del sector.

Catalunya incorpora una nova regulació als habitatges turístics i limita les llicències a 5 anys

Articles relacionats

Back to top button