superior

Transport

Els beneficis de Ryanair es disparen fins a 2.180 milions

Els comptes de la companyia aèria irlandesa li donen un increment de beneficis rècord que superen un 60% als de l’any passat. Ryanair ha anunciat que repartirà un dividend als accionistes de 400 milions d’euros.

El balanç del primer semestre fiscal de Ryanair mostra un augment dels ingressos gràcies a l’increment de passatgers i tarifes. Els ingressos de 8.600 milions suposen un 30% més que el període anterior. Concretament, l’aerolínia va transportar una mica més de 105 milions de viatgers, un 11% més. Els alts preus del combustible els ha compensat apujant el preu dels bitllets un 24% de mitjana.

Tanmateix, tanca el semestre (abril-setembre) amb 2.180 milions de benefici net, molt superior als 1.370 milions del mateix període del 2022. Durant l’estiu va obtenir un rècord de trànsit aeri i espera tancar l’any amb un nou objectiu de passatgers també de rècord: 183 milions de viatgers. A més, a Espanya és la primera companyia pel que fa a trànsit aeri.

Aquests bons resultats han permès al conseller delegat anunciar el repartiment de dividends a partir del proper any. Seran 0,35 cèntims per cada participació amb un desemborsament el proper mes de febrer de 200 milions i 200 milions més al setembre.

Articles relacionats

Back to top button