superior

Rural

Les primeres espigues del turisme rural català, a finals d’any

Segons la informació a què ha tingut accés COMUNICATUR, la Direcció General de Turisme ja ha establert un calendari per a l’aplicació de les categories per espigues a les cases catalanes de turisme rural.

El proper mes de maig està previst tancar l’acord bàsic amb les dues principals associacions del sector, Concatur i Turalcat, per començar a aplicar aquesta categorització. Aquest mateix calendari, preveu que al setembre estiguin a punt els manuals d’aplicació i que, a finals d’any, es posin en marxa les primeres proves pilot.

Sota la coordinació de Gemma Cànoves, catedràtica de la Universitat de Barcelona, la Direcció General treballa en un nou sistema de categorització -l’únic reconegut oficialment a Catalunya- que es basa en l’assignació d’una a cinc espigues, amb les quals es pretén garantir l’oferta que es dóna a cada una de les cases catalanes de turisme rural. L’assignació de categories permetrà oferir, tant al mercat català com al de fora de Catalunya, una oferta de turisme de rural transparent i clara.

Actualment, més del 90% del turisme que reben els establiments rurals catalans és interior. El turisme de fora del país, uns 20 milions de turistes, gairebé no fa ús d’aquesta oferta perquè, segons ha explicat la Direcció General a COMUNICATUR, no té la garantia de la qualitat dels serveis que hi trobarà.

Catalunya disposa de 1.780 establiments de turisme rural, xifra que la situa com a segona oferta en el conjunt de l’estat, després de Castella i Lleó.

Back to top button