superior

abajo

Destinacions

Banyoles presenta la marca Turisme i Esport per posicionar-se com a destinació de referència

Turisme i Esport és el projecte que ha presentat recentment Banyoles per esdevenir un referent nacional i internacional per a la pràctica esportiva i afavorir les activitats comercials i turístiques del municipi. La nova marca promou el Pla de l’Estany com a destinació familiar enmig d’un entorn natural únic.

Actualment el municipi compta amb més de 50 esdeveniments esportius a l’any —dels quals 17 són de relleu internacional— amb 22 modalitats esportives diferents. El turisme esportiu atrau a Banyoles més de 41.000 turistes l’any, entre esportistes (14.000) i acompanyants (26.000). El municipi compta amb més de 40 agents vinculats a l’esport de la comarca, dels quals 5 són empreses de turisme actiu i esportiu.

La marca Banyoles Turisme i Esport engloba totes les activitats esportives i d’oci que es porten a terme a la comarca del Pla de l’Estany. El projecte proposa accions a desenvolupar de cara als quatre pròxims anys, que se centren en la continuïtat d’esdeveniments, atraure més estades i entrenaments a la ciutat de diferents clubs i federacions, potenciar Banyoles com a un pol d’atracció en la formació esportiva, i millorar la comunicació de totes les activitats esportives de la ciutat.

Algunes accions que es desenvoluparan són la realització de paquets promocionals per a amants de l’esport amateurs perquè visitin la comarca. També es crea un abonament per a turistes estrangers que permeti l’entrada als diferents equipaments de la ciutat i un centre de tecnificació de rem, piragüisme i triatló, i un mètode d’entrenament associat a esportistes individuals.

Enguany, Banyoles ha obtingut el reconeixement de Vila Europea de l’Esport 2015 i ha esdevingut Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona. Banyoles és reconeguda, des de 2003, com la primera destinació certificada en Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme. La ciutat va ser subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Articles relacionats

Back to top button