Els viatges corporatius creixeran fins un 4% aquest any

Carlson Wagonlit Travel (CWT) preveu que el mercat dels viatges corporatius creixi entre un 3% i un 4% en 2011. Malgrat l’increment de fórmules alternatives al viatge aquests continuaran pujant segons els seus càlculs.

El president de CWT -entitat especialitzada en gestió de viatges d’empresa-, Douglas Anderson, reconeix que moltes empreses han aprofitat la crisi per incorporar alternatives a la seva política de viatges com la telepresència per estalviar costos, però no creu que s’acabin reemplaçant els viatges de negocis: “compartir una taula sempre tindrà més avantatges", assegura.

Anderson admet que malgrat que "el cel no és blau brillant, sinó potser gris, per descomptat no és tan negre com fa 15 mesos". "Llatinoamèrica i Àsia-Pacífic lideren el creixement, que varia per regions, però no esperem que els ingressos tornin als nivells de 2007 fins al pròxim any", declara.

Sobre el futur, Anderson preveu que la seva companyia guanyi quota de mercat. Un dels projectes que està estudiant CWT és introduir un servei de targeta de crèdit. "Alguns clients consideren avantatjós integrar la utilització d’una targeta de crèdit com part de la seva política de gestió de viatges i aproximar-nos a ells a través d’aquesta fórmula pot ser una avantatge", reconeix.

3.600 milions d’euros en els viatges corporatius a Espanya

El mercat de viatges corporatius a Espanya mourà 3.600 milions d’euros en 2011, un 3% més que el passat any, segons José María Cánovas del Castillo, director general de l’agència FCm Espanya Travel Solutions.

Cánovas del Castillo comenta que el I Baròmetre de Viatges d’Empresa a Espanya que realitza la seva companyia preveu que les empreses utilitzaran tarifes reduïdes i realitzaran compres i reserves anticipades per reduir costos. També ajustaran els seus pressupostos amb viatges d’anada i tornada en el dia per evitar la despesa en allotjament.

Malgrat tot, l’informe conclou que mentre dues terceres parts de les companyies mantindran o disminuiran el seu pressupost de viatges en 2011, l’altra tercera part afirma que ho incrementarà. Aquestes dades són millors que les del passat exercici.

0 0 0