Aeri

“El model Ryanair té els dies comptats”

El director per a Espanya d’Air Berlín, Álvaro Middelmann, qüestiona la viabilitat del projecte empresarial de Ryanair basat en la combinació del baix cost amb les ajudes públiques: “el model té els dies comptats”, sentencia. Respecte a Spanair, Middelmann creu que “no pot funcionar” perquè “en els meus 40 anys d’experiència no recordo companyies de baix cost de llarg recorregut”.

Sobre la possible arribada de Ryanair a Barcelona, Middelmann demana que es faci amb claredat i que tots operin amb les mateixes condicions. Opina que el diner públic que reben “algunes companyies” en els aeroports catalans hauria de ser transparent i oferir-se en un concurs públic a tots els operadors.

Durant una presentació en l’aeroport del Prat, el director d’Air Berlin, ha definit la seva companyia com de baix “preu” (en contraposició al baix cost) i que opera en xarxa. “Oferim els mateixos serveis que Lufthansa però a millor preu”, afegeix Middelmann.

Com novetat, Air Berlín ha anunciat que iniciarà de manera imminent vols diaris i directes que connectaran Barcelona amb Viena i Stuttgart. La tendència ara és de connexions d’anada i tornada en el dia, apunta Middelmann, qui ha destacat les possibilitats de créixer en El Prat pels matins. Air Berlin considera que l’aeroport de Barcelona ampliarà vols perquè combina destinació turística atractiva i viatgers de negocis.

L’aeroport de referència de l’aerolínia, fora d’Alemanya, segueix sent Palma de Mallorca des d’on vola a 43 destinacions en 16 països amb més de 160 vols setmanals. A Barcelona opera 56 vols setmanals amb connexió directa a 5 destinacions.

Back to top button