superior

Marítim

Primers creuers a Sant Carles de la Ràpita

A partir de l’estiu vinent, Sant Carles de la Ràpita se sumarà a les instal•lacions portuàries catalanes pel que fa a la recepció de creuers. El municipi rebrà les seves sis primeres escales de vaixells amb més d’un miler de passatgers.

Aquests turistes disposaran de set hores per visitar el municipi i altres punts de les Terres de l’Ebre.

Les sis escales les farà l’Star Flyer, un veler de luxe de la companyia Star Clippers, amb capacitat per 170 passatgers i 70 tripulants. La primera escala la farà el 9 de juliol i l’última, el 13 d’agost.

L’estimació de l’impacte econòmic pel territori del Delta de l’Ebre d’aquest vaixell és d’uns 12.000 euros per escala, que és la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis.

L’estratègia del port de Sant Carles de la Ràpita passa per captar companyies amb creuers petits per oferir als passatgers entorns singulars com el Delta de l’Ebre, i posicionar el port de Sant Carles de la Ràpita com a nou port escala de creuers dins de la Mediterrània occidental.

En aquest sentit, i entre d’altres accions promocionals, s’ha creat la marca “Delta Ebre Port”, un catàleg promocional i, actualment, s’està dissenyant una pàgina web.

Accions promocionals

L’objectiu per a l’any 2014 és continuar la línia de treball posada en marxa aquest any amb les accions principals següents:

. Participació a la fira Seatrade que se celebrarà el març de 2014 a Miami, i al setembre, participarà a la Seatrade Med que per primer cop se celebrarà a Barcelona.

. Organització de viatges de familiarització amb companyies de creuers americanes i amb periodistes estrangers especialitzats en el sector creuerístic.

. Foment de visites institucionals a diverses navilieres europees i americanes que operen en aquest sector per presentar la nova destinació creuerística.

En els darrers anys, Ports de la Generalitat ha executat inversions superiors als 10 milions d’euros a la Ràpita. La creació del nou moll dels Alfacs, la construcció de la llotja, la creació del passeig marítim i l’adequació del moll comercial són algunes de les actuacions que s’hi han dut a terme.

[HOME]

Back to top button